Цигулар за 1 юни в детска градина „Радост“

Днешният празничен ден ще премине, както обичайно с много емоции, с много забавления. Поканили сме гост Нина Куюмджиян, цигулар, която ще интерпретира приказката „Пепеляшка“ в изпълнение на цигулка. Много забавления за децата, ще има изненади, музикални забавления. Това каза за Общинско радио-Силистра вр.изп.длъжността директор на Детска градина „Радост“ Силистра Силвия Пенева по повод 1 юни – Международен ден на детето.

„Предвидили сме този ден на детето да премине в два дни. На 2 юни организираме благотворително представление на работилница „Бърборанско царство“ към ДГ „радост“ по проект „Врата до врата, различни и единни“. Взехме участие с приказката „Неродена мома“ от Ран Босилек и във фестивала на приказката, който се проведе на 30 и 31 май в залата на общината. Приказката ще я представим и на 2 юни пред родителите. Изпратихме 32 деца – абитуриенти. Премина много празнично в две части. Първата част – рецитал, втората част беше официална с връчване на номинации, отличия и удостоверения за завършване на предучилищен етап на образованието“, сподели Пенева.

„Детската градина е задължителна, но все още има родители, които не желаят децата им да посещават детска градина. Притесняват се от заболяванията, които последните две години бяха много актуални. Пускат ги, но за кратко. На децата им отслабва имунитета и се разболяват доста често. През летните месеци няма да затваряме детската градина, ще има сборни групи“, подчерта Пенева.
По думите на Пенева детската градина работи активно по проекти. Детското учебно заведение има и трети одобрен проект с отпуснат бюджет 19 395,00 евро, финансиран от ЕС по Програма Еразъм+ – „Зелено образование – по-зелено бъдеще за всички“, Ключова дейност 1: Образователна мобилност за граждани, сектор Училищно образование. По проект до края на месец юни детското учебно заведение няколко работилници.

Пенева посочи, че преподаватели с желание работят с децата, като включват децата в много дейности, изложби. Децата имат спечелени много сертификати и грамоти. Постоянно всяка една от групите участва в различни инициативи.

„Подновихме доста неща в градината. Правим каквото можем. Обновяваме всичко, все пак нали трябва да е едно приятно място, освен като отношение, но и на вид. Пълно съдействие и подкрепа получаваме от Община Силистра. Желая всички да сме здрави! Да е пълна детската градина, децата да идват с желание, родителите също да водят децата си при нас“, каза в заключение Силвия Пенева.

1 юни – Международен ден на дететоСилвия ПЕНЕВА: Желая всички да сме здрави! Да е пълна детската градина, децата да…

Posted by Общинско кабелно радио "Силистра" on Tuesday, May 31, 2022

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе