Днес стартираха инициативите по случай деня на детето в Силистра

В навечерието на 1-ви юни- Международен ден на детето, който се празнува в над 40 страни по света, в Силистра са организирани редица спортни, развлекателни и образователни инициативи за деца в следващите дни.

Началото бе поставено днес, 30 май 2022г., в Салона на Община Силистра с Фестивал на приказките, част от дейностите по проект „Мисията продължава”, финансиран от Центъра за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства.

Във фестивала на 30 и 31 май участват над 120 деца от 7 детските градини, както и ученици от ОУ „Отец Паисий“, ОбУ „Св. Кл. Охридски“, с. Проф. Иширково и ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, с. Брадвари. Фестивалът стартира с много аплодисменти, детски вълнения, цветни костюми и драматизация на приказки в изпълнение на децата от детските градини. На следващия ден/31.05.2022г./ ще се представят театралните групи от Ателие „В чудния свят на приказките“, създадени по проекта. Ще бъдат представени както световни приказки – „Червената шапчица“, „Цветята на малката Ида“, „Цар Дроздобрад“ и български народни приказки – „Сливи за смет“, „Неродена мома“, „Примък-отмък“, „Дядовата питка“, „Хитър Петър“ и „Дядовата ръкавичка“.

В навечерието на 1-ви юни- Международен ден на детето, който се празнува в над 40 страни по света, в Силистра са…

Posted by Община Силистра on Monday, May 30, 2022

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе