Балет „Аксел“ с първо място от Международен танцов фестивал в Русе

Модерен балет „Аксел“ към ОДК – Силистра с хореограф Адриана Мумджиева участва в XV Международен танцов фестивал „Танцуваща река“, който се проведе на 28 май 2022 г. в град Русе. За отличното си представяне децата от школата бяха отличени с купа, грамота и медали.

Фестивалът „Танцуваща река“ се провежда ежегодно и е с конкурсен характер. През последните години интересът към него е голям, а участници показват изключително високо ниво и много добра подготовка. В конкурсната програма тази година участие взеха над 450 танцьори, представители на 20 състава от цяла България и 2 състава от Румъния. На сцената в залата на Доходното здание те се състезаваха в стиловете „съвременни танци“, „улични танци“, „тематични танци“, „класически балет“ и „характерен танц“, разделени в четири възрастови групи. В състава на журито, което оценяваше изпълненията, бяха и балетисти – солисти на балет „Арабеск“ – София.

Във фестивала „Танцуваща река“ участваха единадесет от чаровните балерини на „Аксел“ на възраст от 15 до 18 години. Те се състезаваха с два свои танца в стил „съвременни танци“, категория „голяма група“. Изпълненията на възпитаничките на Адриана Мумджиева изпъкнаха с оригинална и въздействаща хореография. Школата по модерен балет към ОДК представи достойно град Силистра и беше отличена с първо място.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе