Отборът на СУ „Йордан Йовков“ – Тутракан спечели областното състезание „Млад огнеборец“

В изключително оспорвана надпревара отборът на СУ „Йордан Йовков“ – Тутракан спечели първото място на областното състезание „Млад огнеборец”, което се проведе днес на стадион „Луи Айер“ в Силистра.

И тази година най-добрите отбори на районно ниво премериха сили в традиционните дисциплини:  „Бойно разгръщане на 100-метрова състезателна пътека” и „400 метра щафетно бягане с препятствия”.

С резултат от 928.9 точки в дисциплината „Бойно разгръщане на 100-метрова състезателна пътека” тутраканските спортисти се пребориха за първото място, втори с 912.7 точки се подредиха представителите на ПГМТ „Владимир Комаров“ – Силистра, на трето място се класира отборът на СУ „Васил Левски“ – Дулово с резултат от 875.2 точки.

Първи в дисциплината „400 метра щафетно бягане с препятствия” се класираха състезателите от Дулово, постигнали 75.1, точки, следвани от учениците от ПГМТ „Вл.Комаров“ с резултат от 70.9 точки и представителите на Тутракан с 55.4 точки.

В комплексното класиране областен победител стана отборът на СУ „Йордан Йовков“ – Тутракан с резултат от 984.3 точки. С по-малко от 1 пункт разлика /983.6 точки/ втори се подредиха младите огнеборци от ПГМТ „Владимир Комаров“, третото място заеха учениците от СУ „Васил Левски“ /950.3 точки/.

За успешното си представяне трите отбора получиха купи и грамоти, връчени от главен инспектор Евлоги Стамов от РД „Пожарна безопасност и защита на населението”. Отборът-първенец ще представи област Силистра на републиканска надпревара от 06 до 09 юни в Курортен комплекс „Албена“.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе