Проведе се редовното заседание на местния парламент в Силистра

Общо 32 точки съдържа дневния ред на майската сесия на общинския съвет в Силистра, предвидена за четвъртък. Две допълнителни докладни бяха приети – отпускане на финансови средства на ФК „Караджата“ с.Брадвари, община Силистра и отпускане на финансови средства на Николай Георгиев от Xа клас, Божидар Димитров от XIа клас от ПМГ „Св.Климент Охридски“ – Силистра и Искра Николова, старши учител по информатика и ИТ.

Приети бяха и докладни, внесени от кмета на община Силистра д-р Юлиян Найденов, касаещи приемане на „Наредба за записване, отписване и преместване на деца в общинските детски градини в Община Силистра“, доклад на Балансова комисия 2022 г., за приемане на годишните финансови отчети на търговските дружества, където Община Силистра е едноличен собственик на капитала по приключването към 31.12.2021 г., разпределяне на печалбата и освобождаване от отговорност за 2021 г. на управителите на дружествата.

Седем докладни касаеха разпореждания с имоти общинска собственост:

Разпореждане с имот – частна общинска собственост в с. Българка.
Разпореждане с имот – частна общинска собственост в с. Полк. Ламбриново. (урегулиран поземлен имот VI)
Разпореждане с имот – частна общинска собственост в с. Полк. Ламбриново. (урегулиран поземлен имот VII)
Разпореждане с имоти – частна общинска собственост в с. Брадвари.
Разпореждане с имот – частна общинска собственост в с. Срацимир.
Разпореждане с имот – частна общинска собственост в с. Калипетрово.
Разпореждане със сгради – частна общинска собственост в гр. Силистра, ул. „Тутракан”.
Разпореждане с имоти общинска собственост, находящи се в жил. кв. „Дръстър” на с. Калипетрово.

Сключване на предварителен договор със „Сидар“ АД за продажба на земя – общинска собственост в с. Професор Иширково по чл. 70 от Наредбата за общинската собственост, по аналог с чл. 15, ал. 3 от Закона за устройство на територията бе друга докладна, също приета днес. Сключване на предварителен договор с „МАРЛИН“ ЕООД за продажба на земя – общинска собственост в с. Айдемир по чл. 70 от Наредбата за общинската собственост, във връзка с чл. 15, ал. 3 от Закона за устройство на територията гласеше ДЗ с вх.№ 2034.

Има и докладни, свързани учредяване на права: Учредяване на възмездно право на ползване за разполагане на пчелин.

Отдаване под аренда на земеделски имоти в землището на с. Айдемир.

Разпределение на средства от бюджета на Община Силистра за 2022 г. по Наредба за условията, критериите и реда за финансово подпомагане на спортните клубове.

Други докладни, касаеха частична промяна на транспортната схема на Община Силистра, включване на Община Силистра като партньор във връзка с кандидатстване по процедура № BG06RDNP001-19.610 по мярка 19.1 „Помощ за подготвителни дейности“ по мярка 19 „Водено от общностите местно развитие“ по Програма за развитие на селските райони“ 2014-2020 г., одобряване на „Изменение на Подробен Устройствен План /ПУП/- План схема /ПС/ за изграждане на външно кабелно електрозахранване от ТП „Богдан Хмелницки“ до нов кабелен шкаф“. Други докладни се отнасяха до
одобряване на задание за проектиране и допускане изработването на „Подробен устройствен план /ПУП/ – План за застрояване /ПЗ/ за ПИ с идентификатор 00895.134.18 по КК и КР на с. Айдемир, общ. Силистра,

одобряване на задание за проектиране и допускане изработването на „Подробен устройствен план /ПУП/ – Парцеларен план /ПП/ за създаване на устройствена основа за изграждане на външно кабелно ел. захранване на ПИ с идентификатор 00895.134.18 по КК и КР на с. Айдемир, общ. Силистра, както и одобряване на „Изменение на Подробен Устройствен План /ПУП/- Парцеларен План /ПП/ за изграждане на водопроводно октлонение за ПИ с идентификатор 66425.505.124 по КК и КР гр. Силистра“.

Редовна сесия на местния парламентОбщо 32 точки съдържа дневния ред на майската сесия на общинския съвет в Силистра,…

Posted by Общинско кабелно радио "Силистра" on Thursday, May 26, 2022

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе