10 деца се включиха в деня на самоуправлението в община Силистра

Общо 10 деца от училища в Силистра „работиха“ вчера в общинска администрация. Денят им започна с оперативка в Заседателната зала. След като се запознаха с титулярите на длъжностите децата прекараха деня в кабинетите на: кметът на Община Силистра – д-р Юлиян Найденов, председателят на Общински съвет – Силистра – д-р Мария Димитрова, зам.-кметът „Хуманитарни дейности“ – г-жа Мария Недялкова, зам.-кметът „Финанси и икономика“ – д-р Мирослав Тодоров, зам.-кметът „Устройство на територията“ – инж. Тихомир Борачев, секретарят – г-н Ростислав Павлов, директор на д-я „Хуманитарни дейности“ – г-жа Цветана Игнатова, началник на отдел „Образование и младежки дейности“ – г-жа Виолета Динкова, началник на отдел „Местни данъци и такси“ – г-н Красен Костадинов и експерт „ВОМ“ – Илияна Пейчева.

Членовете на Ученическия парламент на града ни се включиха в поднасянето на венци и цвета пред мемориалната стена на славата и паметника на 31-ви пехотен силистренски полк, по повод 9-ти май – Деня на победата.

В края на деня те се събраха отново в кабинета на кмета д-р Найденов и споделиха впечатленията си от динамичния ден. Учениците разказаха за големия обем документи, за специфичните дейности на всяка една от избраните от тях длъжности, но най-вече всички те споделиха за различния поглед, през който са видели работата на администрацията.

Всички ученици заявиха желанието си да повторят този ден.

Приключи деня на ученическото местно самоуправлениеОбщо 10 деца от училища в Силистра „работиха“ днес в общинска…

Posted by Община Силистра on Monday, May 9, 2022

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе