Изнесено обучение за деца със специални образователни потребности в края на месеца

За поредна година, екипът на РЦПППО, гр. Силистра организира провеждането на изнесено обучение за деца и ученици със специални образователни потребности и техните родители от областта. Събитието е планувано да се проведе в периода 26.05- 28.05. 2022 г. в к.к. Златни пясъци. В изнесеното обучение ще участват 12 деца и ученици със специални образователни потребности и техните родители. Финансирането на изнесеното обучение се осъществява изцяло със средства от дарители и от Регионален център- Силистра. Тук е мястото да изкажем своята благодарност към всички, които подпомагат нашата дейност.

Целта на изнесеното обучение е децата/учениците със специални образователни потребности да бъдат „изведени“ от обичайната образователна среда, да преживеят нови, приятни емоции, да имат възможност да развият своите социални и комуникативни умения, родителите да споделят опит и преживявания. През тези дни децата/учениците и техните родители ще имат възможност да посетят различни атракции- конна база,- с. Кичево, Делфинариум и др., да се включат в различни арт занимания, да участват в йога, сензорно- интегративна терапия и логоритмика.

За децата е предвиден 1 юни в аванс- забавления и приятни изненади. В периода на изнесеното обучение се предвижда индивидуално занятие с всяко дете/ученик и провеждането на психологически тренинг с родители под надслов „Писмо в бутилка“. Като символ надеждата и край на цялото приключение ще бъде хвърлянето на писмото в бутилка в морето- голямо и необятно като мечтите ни.

ИЗНЕСЕНО ОБУЧЕНИЕ ЗА ДЕЦА СЪС СПЕЦИАЛНИ ОБРАЗОВАТЕЛНИ ПОТРЕБНОСТИ- 26-28.05. 2022 Г. За поредна година, екипът на…

Posted by Община Силистра on Monday, May 9, 2022

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе