В Старо село бе възстановен местният парк, силистренски депутат прерязал лентата на обновения му вид

Благодарение на публикация във Фейсбук от общинския съветник от Тутракан Кристиян Калчев научаваме: „Открихме парк в село Старо село, организирахме великденско хоро с НЧ „Възраждане“ и конкурс за великденски яйца“. Това се е случило навръх Великден и свършеното е само първата фаза от почистването и подновяването на парка (по предварителна информация, ще има продължение на проекта).

Символично лентата бе прерязана от народния представител 20-и МИР Силистра Стоян Георгиев („Продължаваме промяната“), който е споделил сред местните хора, че има спхомен от селото от времето на студентските бригади. Двамата с Калчев от Гражданско сдружение „Заедно“, представено в ОбС Тутракан, са уговорили работна среща, за да обсъдят възможности за инвестиции в селото.
Относно възстановителните дейности в парка, те са дело на 3-седмичен труд на доброволци от група „Старо село – младежка енергия“ с председател Симона Дякова и от представители на Граждански съвет „ЗАЕДНО“с председател на секцията Галя Спасова. Работата е свършена със съдействието на кмета на Старо село Пламен Маринов, както и на община Тутракан, предоставила два компостера за парка. Организаторите на акцията благодарят на Светла Коева – секретар на читалището, и на Ангел Бойчев, които са сред активните доброволци от селото.

В Старо село бе възстановен местният парк, силистренски депутат прерязал лентата на обновения му видБлагодарение на…

Posted by Jordan Georgiev on Thursday, May 5, 2022

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе