Малък Преславец кани на Празник на водните лилии

След двегодишно прекъсване имаме удоволствието да Ви поканим да участвате в Тринадесетото издание на „Празник на водните лилии” с. Малък Преславец – 2022 г. Празникът е на 18.06.2022г. в местността „Блато Малък Преславец” , която е непосредствено до река Дунав. Организатори са община Главиница, кметство Малък Преславец и НЧ „Йордан Йовков -1946г.“. Празникът цели широк кръг от обществеността да преоткрие красотата на българската природа, да се провокира широк кръг от населението да съхраняват, опазват и ценят природните дадености, както и съхраняването и популяризирането на българския песенен, словестен и танцов фолклор, на обичаите и традициите на народа ни.

Условията за участие дават възможност за изява на двете форми, в които живее фолклорното ни богатство – изворното народно творчество и обработен фолклор.

В празника могат да участват танцови и певчески групи за автентичен и обработен фолклор, както и индивидуални изпълнители – певци, инструменталисти и танцьори без възрастови ограничения. Изпълненията да са в рамките на общо 15 минути за участващата организация – читалище, клубове и т.н.

Заявки за участие се приемат до 31.05.2022 год. на адрес: e-mail: [email protected] или [email protected] или на адрес: с. Малък Преславец п.к.7620, общ. Главиница, обл. Силистра, ул. „Преслав“ №1, НЧ „Йордан Йовков – 1946 г.“ За допълнителна информация контакти и заявки: 08637/5260, 0892207866 – Галина Ангелова- Кметски наместник на кметство с. Малък Преславец, 0892494141 – Величка Тодорова – читалищен секретар.

Всички участници /индивидуални и колективни/ получават диплом за участие и почетния знак на празника. Разходите по транспорта са за сметка на участниците. Програмата на празника и редът на участие ще бъде предоставена на всички участници допълнително до 1.06.2022г. на посочените в заявките телефони или ел. пощи

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе