„Ден на отворените врати“ на тема: „Имам право да знам“ в Окръжен съд-Силистра

„В живота е добре да знаем и отстояваме правата си, но трябва да знаем и да зачитаме правата на другите. Затова служат законите. Те са тези правила, които всички спазваме, за да може първо ние да се чувстваме безопасно, че ако някой ни наруши правата има кой да ни защити. Това каза днес съдия Пламен Неделчев, председател на Окръжен съд-Силистра по повод Деня на отворените врати в институцията.

„Деня на отворените врати“ е на тема: „Имам право да знам“.

Граждани и журналисти могат да се запознаят с организацията на работа на съда, с функциите на съдебните служби и с отделни съдебно-административни процедури. Ще бъде осигурен свободен достъп до деловодствата на съда–наказателно и гражданско, и до съдебните зали.

Всички присъствали участници ще получат Конституция на Република България, полезни информационни и образователни материали за съдебната власт.

Припомняме, че провеждането на Деня на отворените врати е част от информационната кампания на Висшия съдебен съвет под наслов „Открито за съдебната власт“, с която се цели постигане на по-добра информираност за работата на съдебната система, повишаване на правната култура на гражданите, и укрепване на доверието на обществото в българското правосъдие.

„Ден на отворените врати“ на тема: „Имам право да знам“в Окръжен съд-СилистраПламен НЕДЕЛЧЕВ: „В живота е добре да…

Posted by Общинско кабелно радио "Силистра" on Monday, April 18, 2022

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе