Представители на различни власти, организации и вероизповедания от област Силистра с обща вечеря за мир и благоденствие

В град Дулово бе проведена организирана с дарение от вярващи традиционна за мюсюлманите вечеря, наречена ифтар („разговяване след пост“), като на трапезата са добре дошли всички, без значение на религията, която изповядват. За това съобщиха от пресцентъра на областна администрация-Силистра. Инж. Невхис Мустава – председател на Общински съвет Дулово, и Мюддесир Мехмед – Районен мюфтия в Силистра, бяха домакини на проявата със съдържание, осигурено от г-жа Сенем Гюзел – Генерален консул на Република Турция в Бургас, в чийто консулски окръг е област Силистра.

Във вечерята се включиха народните представители от 20-и МИР Силистра: Стоян Георгиев, д-р Джевдет Чакъров, Гюнер Ахмед и областният управител Катя Кръстева и нейният заместник Минчо Йорданов – представители на държавната власт в област Силистра, както още представители на общините от региона, на неправителствени организации и на етно културни среди – сред тях алевитската общност в област Силистра, водена от своя лидер (баба) Алиибрям Коз.

Сред присъстващите бяха и трима служещи във вероизповеданието на православното християнство начело с протопрезвитер Добри Чаков – протосингел на Доростолска епархия. По този начин с широкото представителство на различен тип организации вечерята премина с идея за обединение, единство, добруване между религиите, както и в името на любовта между хората.

Месецът е свещен както за мюсюлманите, така и за християните (наближава Възкресение Христово – Великден), предвид съвпадението на времето за дълъг пост. По този повод по време на вечерята са произнесени тържествени слова от мнозина от гостите, включително от областния управител, както и са проведени молитви с послания за мир, благоденствие, здраве и просперитет на нацията. Според организаторите, „с дадената вечеря ние си припомняме колко е важно да обичаме ближния, да живеем в мир и хармония“.

Представители на различни власти, организации и вероизповедания от област Силистра с обща вечеря за мир и…

Posted by Общинско кабелно радио "Силистра" on Monday, April 11, 2022

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе