3 Начина да избегнем измами от нелицензирани букмейкър

Броят на онлайн букмейкърите се увеличава с всеки изминал ден. Това значително увеличава вероятността да се сблъскате с най-различни измами със залози.

Макар да е жалко, че тези измами съществуват, те са неразделна част от света на онлайн залаганията и онлайн индустрията като цяло. Има много и напълно коректни компании, но и немалко такива, които се възползват, за да припечелват по лесния начин. Ето защо е жизненоважно да знаете за какво да внимавате, за да не се окажете от страната на измамените.

В световен план говорим за пай с размер от десетки милиарди долари. Напълно очаквано е да има още и още нови конкуренти, които да искат парче от него. Заради това и на некоректните сайтове им е много лесно да се позиционират като поредното ново буки. Някои от тях имат за цел да се сдобият направо с парите ни, други желаят да откраднат личната ни информация. А най-дръзките правят и двете неща едновременно.

Хората, които губят средства чрез такива платформи, не са никак малко. Не е трудно човек да се подведе, че става въпрос за легитимна хазартна организация. Благодарение на технологиите, киберпрестъпниците разполагат с много инструменти под ръка за тази цел. Повечето пострадали се сещат едва, когато са направили депозит и залози. Тогава вече е късно.

Добрата новина е, че въпреки все по-изпипаните методи, ние все пак можем да различим кога нещо не е наред. В следващите редове ще ви предложим няколко начина да защитите себе си и средствата си.

Някои от тези измами много ефективно се маскират като надеждни сайтове за залагания. Все пак има някои предупредителни знаци, които могат да издадат истината и да ви помогнат да избегнете проблема.

Играйте само в сайтове, които са лицензирани от НАП в България

Това е първият и най-важен начин да бъдем сигурни в платформата, която сме избрали.  Използвайте само сайтове за залагания, които имат лиценз от хазартните власти. В България процесът по лицензиране се управлява ексклузивно от Националната агенция по приходите. Изискванията са тежки, необходими са сериозни инвестиции, така че наличието на лиценз е своеобразна гаранция, че компанията е сериозна.

Измамниците дори не си помислят да минават тези процедури, тъй като не е по техните възможности. Те търсят бързи печалби. Информацията за лицензите, с които дадено буки разполага, може да бъде открита в най-долната част на уеб сайта. Там са посочени номерата на лицензите и решенията, с които са издадени.

Посочено е кога е станало това и, че са издадени именно от НАП. Можете също така да посетите сайта на НАП, където са изброени регулираните компании. Всяка една от тях е под постоянен надзор и трябва да се придържа към определени правила.

Проверявайте добре условията за ползване и правилата, посочени от букмейкъра

Определено е жизненоважна стъпка, ако искате да избегнете всякакви измами със залагания. Има няколко специфични неща, които трябва да проследите внимателно. Това са:

  • Условията на промоциите на букмейкърите
  • Минималните суми за теглене
  • Изисквания за превъртане

Едно от изискванията за лицензиране е именно прозрачното обявяване на всички тези детайли. Много често измамниците се опитват да се подсигурят срещу ответни действия, обяснявайки измамите си в условията, които вие вече сте приели при регистрацията.

Например може да са посочили, че всеки бонус трябва да бъде превъртян 1000 пъти за 30 дни, което не е възможно. Така ние губим депозираните средства. Или пък, че минималната сума за теглене е толкова висока, че ние няма как да я достигнем, каквото и да правим. Тегленията трябва да са бързи и лесни, със справедлив минимум.

В друг сценарий, просто ни бива заявено, че в акаунта ни е засечена съмнителна активност, заради което той е замразен – заедно със средствата в него, разбира се. Естествено е съмнителна само според условията им, които са манипулирали предвидливо.

Въпреки че процесът по разглеждане на всичко това отнема време, той може да ни спести много главоболия.

Проверявайте ревютата на букмейкърите

Един от най-добрите начини да избегнете измами е да проверите ревютата на букмейкърите. Препоръчваме ви да направите това, преди да си отворите нова сметка някъде, да депозирате пари и да правите залози.

Това е чудесен начин да разберете какво мислят другите залагащи за букмейкъра – за обслужването, времето за депозит и теглене, за бонусите.

Стремете се да намерите честни и задълбочени отзиви и внимавайте за пристрастни такива, които вероятно са спонсорирани от букмейкъра.

Най-добрите отзиви са тези, които разглеждат и добрите, и лошите аспекти на услугата.

Никога не правете компромис с проверките

Залагането е чудесно хоби, което осигурява голямо забавление. Никога не трябва да се стига до там да губите заради съмнителни букмейкъри и измами със залагания.

Въпреки това, всички знаем, че те съществуват, така че е най-добре да внимавате за често срещаните предупредителни знаци. Ние засегнахме най-важните мерки, които трябва да предприемате.

За финал, разпознаваемостта на марката играе огромна роля в съвременните залагания и най-реномираните компании са прекарали години в изграждането ѝ. Ако изобщо се притеснявате от измами, най-добре е да се придържате само към най-известните букмейкъри.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе