Условна присъда за използване на чужда банкова карта, без съгласието на титуляра

Окръжен съд-Силистра призна за виновна Силвия М., предадена на съд за това, че е отнела чужди движими вещи и е използвала банковите дебитни карти на Юлмия А, без нейно съгласие.

На 16.09.2021г. около обяд в квартал „Деленките“ на село Айдемир, област Силистра, 77-годишната Юлмия А. установила, че в дома й има дим и повикала съседката си Силвия М., за да й помогне да предотвратят пожар.

След като установили откъде идва дима, и че вече няма опасност, подсъдимата Силвия М. издебнала момент, в който възрастната жена не е близо до нея, взела оставеният на масата портфейл на пострадалата, скрила го в джоба си, и си тръгнала.

В портфейла на пострадалата Юлмия А. имало 7 /седем/ лева и две банкови дебитни карти с листчета, на които били записани ПИН-кодовете за двете карти.

По-късно на банкомат в град Силистра, подсъдимата Силвия М. осъществила три успешни транзакции – две транзакции за проверка на баланс по картите, и една транзакция, с която е изтеглила сумата от 50,00лв. /петдесет лева/.

Пострадалата, установявайки липсата на портфейла си подала сигнал в полицията и предприела действия за блокиране на банковите си карти.

В съдебна зала окръжният прокурор се позова на събраните по делото, неоспорени от подсъдимата доказателства – експертиза за идентификация на обвиняем по представен видеозапис на охранителна камера; банкови документи; разписки; свидетелски показания; самопризнанията на Силвия М.

Подсъдимата призна вината си, но заяви, че е извършила кражбата, защото пострадалата Юлмия А. й дължала пари.

Наказателният състав на Окръжен съд наложи на подсъдимата Силвия М. наказание „лишаване от свобода“ за срок от две години, като отложи изпълнението на това наказание за срок от четири години. С присъдата си съдът наложи на подсъдимата и глоба в размер на 100/сто/ лева.

Силвия М. е на 43 години, българска гражданка, с основно образование, неомъжена, със седем деца, осъждана.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе