Окръжен съд – Силистра връчи награда на учениците от ПГСУАУ „Атанас Буров“

Председателя на Окръжен съд-Силистра съдия Пламен Неделчев връчи награда на учениците от ПГСУАУ ”Атанас Буров”, участвали активно в инициативи на съда по Образователната програма на Висшия съдебен съвет „Съдебната власт-информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“.

Наградния фонд е осигурен от Висшия съдебен съвет /ВСС/, а със средствата Окръжен съд-Силистра закупи озвучителна техника, подходяща за подпомагане на образователната дейност.

Предоставянето на наградата бе тематично обединено с паметно събитие за гимназията –официалната церемония, на която бе даден старт на STEM център за дигитални създатели „Технологичен свят“.

Госпожа Денка Михайлова-директор на ПГСУАУ ”Атанас Буров” връчи благодарствен адрес на председателя на Окръжен съд Пламен Неделчев за проявената съпричастност.

„Радваме се, че във Ваше лице откриваме посланик на доброто“-каза госпожа Михайлова от името на училищната общност.

Като почетен гост на събитието председателя на Окръжен съд Пламен Неделчев честити от свое име и от името на магистратите в съда откриването на STEM центъра за дигитални създатели „Технологичен свят“, и изрази удовлетворение от съвместното партньорство.

„Успешното Ви възходящо развитие е впечатляващо и достойно за поздравления.

Радваме се, че сме партньори в съвместни образователни инициативи, посветени на повишаването на правната грамотност и култура на учениците, благодарение на Споразумението за сътрудничество между Висшия съдебен съвет /ВСС/ и Министерството на образованието и науката.

Ще продължим сътрудничеството с гимназията в рамките на Образователната програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие.“, и в дните на отворени врати в съдилищата“ – каза председателя на Окръжен съд Пламен Неделчев.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе