„С нас на празниците“ в Румъния с участие от България

В събота – 19 март, в румънската столица Букурещ ще се проведе красиво културно-художествено румънско-българско събитие под наслов „с нас на празниците“. От България гостите – участници в събитието с носии и ястия са от Кошов, Русенско, Тутракан (Стефка Капинчева), както и от село Шуменци (сем. Михайлови – Калина и Михаил). Специални гости са и музиканти от град Русе, представители на Вокално студио „Слънчеви ноти“ с р-л Наталия Константинова.

Добруджанското присъствие, както и участието на представители на най-големия крайдунавски град е благодарение на „Българска демократична общност в Румъния“ с председател Лука Франциск Велчов – доаейн на българите в Румъния, родом от областта Банат, и с генерален секретар Любомир Николов, който от половин век живее в столицата на северната ни съседка, където е завършил висше образование.

Събитието е организирано от Асоциация за екотуризъм на Румъния, чиято иновативната концепция се основава на обединяването на публичния и частния сектор в партньорство за опазване на природата, както и за развитие на устойчив туризъм.

Нейната мисия е да свързва туристически асоциации, неправителствени организации за местно развитие в името на проекти за опазване на природата и за повече изяви на туристическите агенции.

Йордан Георгиев

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе