Хуманитарната помощ за град Хмелницкий, Украйна е доставена

Във връзка с пристигнало писмо от кмета на гр. Хмелницкий, Украйна, Олександър Симчишин на 5 март 22г. за предоставяне на хуманитарна помощ, кметът на Община Силистра организира дарителска акция за събиране на дълготрайни хранителни продукти и парични средства.

За целта бе поставена дарителница на входа в сградата на Община Силистра. Кутията бе отворена от директор на дирекция „Правна“ г-н Николай Николов, в присъствието на секретаря г-н Ростислав Павлов и членове на комисията. Събраните средства бяха в размер на 1837,60 лв. С тях бяха закупени хранителни продукти. В кампанията се включиха много граждани и институции, сред които кметът на Община Силистра д-р Юлиян Найденов, председателят на Общинския съвет д-р Мария Димитрова, служители на общинска администрация, общински съветници, Iron Cross – които събраха хранителни продукти и предоставиха дарението, производителите на хранителни продукти – „Актуал“, „Мероне-Н“, детски магазин „Смехурко“, Аптека 1- гр. Дулово, УК на НАП- офис Силистра, Статистика – Силистра, II-а клас на ОУ “Иван Вазов“, земеделски производители предоставиха 200 кг. леща и 100кг. боб, сладкарски цех предостави бисквити, стотици граждани предаваха своята помощ в общината – макарони, ориз, грах, брашно и други стоки от първа необходимост.

Дарението бе предадено на представителите на гр. Хмелницкий на румъно-украинската граница при гр. Сирет от служители на Община Силистра на 12.03.2022г.

Кметът на Община Силистра д-р Юлиян Найденов благодари на силистренската общественост за бързата реакция и на всички подали ръка за помощ на братския украински гр. Хмелницкий с думите: „Това е затрогващ жест в подкрепа на живота на обикновените хора.“

Хуманитарната помощ за град Хмелницкий, Украйна е доставенаВъв връзка с пристигнало писмо от кмета на гр. Хмелницкий,…

Posted by Община Силистра on Monday, March 14, 2022

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе