22 точки разглежда Общински съвет-Силистра на второто редовно заседание за тази година

Общо 22 точки разгледа днес Общински съвет Силистра на второто за 2022 година заседание. Това информират от Общинско радио. Две решения на общинския съвет върна областният управител Катя Кръстева. Две бяха допълнителните докладни, касаещи учредяване на ползване за разполагане на пчелин и учредяване на безвъзмездно право на ползване на СНЦ „Екатерина Каравелова“ – Силистра, внесени от д-.р Юлиян Найденов, кмет на Община Силистра. Председателят на съвета д-р Мария Димитрова внесе докладна, касаеща отчет на дейността на съвета и комисиите към него за втората половина на миналата година.

Сключване на предварителен договор с „Дръстър инженеринг“ ЕООД за продажба на земя – общинска собственост в с. Калипетрово по чл. 70 от Наредбата за общинската собственост, по аналог с чл. 15, ал. 3 от Закона за устройство на територията. Бе докладната в дневния ред внесена от кмета д-р Найденов.

Сключване на предварителен договор с ЕТ „Агрогард – Янка Сабанова“ и „Добруджанска земя“ ООД за продажба на земя – общинска собственост в с. Калипетрово по чл. 70 от Наредбата за общинската собственост, по аналог с чл. 15, ал. 3 от Закона за устройство на територията.

Сключване на предварителен договор с Веселин Иванов Иванов за продажба на земя – общинска собственост в с. Калипетрово по чл. 70 от Наредбата за общинската собственост, във връзка с чл. 15, ал. 3 от Закона за устройство на територията. Са докладни, които бяха приети.

Приемане на Отчета за дейността на Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните при Община Силистра за 2021 г.

Одобряване на „Изменение на Подробен Устройствен План /ПУП/– Парцеларен План /ПП/ за изграждане на разпределителен водопровод от ВВМ на с. Смилец до РВШ в ПИ с идентификатор 67526.13.2 по КК и КР на с. Смилец, Община Силистра“. Докладни, също приети днес.

В началото на сесията д-р Мария Димитрова поздрави Мария Христова, общественик по повод нейния рожден ден.

Заседанията на постоянните комисии и заседанието на Съвета се проведоха, при стриктно спазване на противоепидемичните мерки въведени на територията на страната, във връзка с разпространението на COVID -19.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе