Имоти Силистра: Раздвижване на пазара според Реалистимо

Пазарът на недвижими имоти в Силистра остава стравнително стабилен. Отчетеното оживление през 2021, най-вероятно ще се окаже показателно и за тенденциите през настоящата 2022 година.

През изминалата 2021 година в Силистра са сключени 2281 сделки с недвижими имоти. Това е подобрение от пандемичната 2020 с около 17% (1936 сделки) и дори по-добра от пред-пандемичната 2019 с близо 11% (2054 следки). Тези цифри включват имотни сделки с апартаменти, къщи, сгради, офиси, магазини и парцели.

Експертите от Реалистимо – сайтът за недвижими имоти в Силистра – забелязват интересна тенденция в най-новата статистика за втората половина на 2021. Според Агенцията по Вписванията, увеличението в сделките с недвижими имоти за второто шестмесечие на 2021 година надвишава с близо 20 процента дори и предпандемичните нива.

Това може да е индикация за засилващ се местен пазар, където търсенето става все по-голямо а предлагането, все по-малко.

Ето защо е добра идея за публикуване на имоти за продажба имено през 2022 година. Сега е момента продавачите да се възползват от горещия пазар и да достигнат по-добра продажна цена, особенно при жилищните имоти.

Реалистимо е сайт за обяви за продажба и наем на имоти, както на жилищни (апартаменти, къщи), така и на бизнес имоти (офиси, магазини). В платформата са представени имоти от частни лица и собственици, професионални агенции и брокери, така и имоти на търг (държавни и частни съдебни изпълнителни, синдици, общини и други).

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе