Съдът в Силистра измени мярката за неотклонение на обвиняем в разпространение на наркотици

Окръжен съд-Силистра уважи искането на обвиняемия Е.А. за изменение на наложената му мярка за неотклонение от „задържане под стража“ в „Домашен арест“.

Припомняме, че Е.А. бе задържан при специализирана полицейска операция на 11 ноември 2021 година в град Дулово. Той е обвинен в разпространяване на наркотични вещества.

Процесуалният представител на обвиняемия акцентира върху поведението на Е.А., който е направил пълни самопризнания, съдействал е на разследването, не е осъждан за друго такова престъпление и съжалява за стореното.

Представителят на Окръжна прокуратура-Силистра не възрази мярката за неотклонение да бъде изменена в „Домашен арест“, като изтъкна обстоятелството, че свидетелите, имащи отношение към основния факт на доказване са разпитани, включително някои от тях и пред съдия, всички веществени доказателства са иззети и описани, и се очаква изготвянето на експертизи от вещите лица.

Съдът, след като съобрази доводите на страните и събраните по делото доказателства, установи, че опасността обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление е занижена, а предстоящите процесуални действия са свързани единствено с изготвянето на експертизи. В тази връзка за реализиране целите на мярката за неотклонение, визирани в НПК, е възможно да бъде взета такава с по-нисък интензитет, но гарантираща безпрепятствено приключване на досъдебното производство

С оглед на това Окръжен съд-Силистра измени мярката за неотклонение, взета по отношение на обвиняемия Е.А. от „Задържане под стража“ в „Домашен арест“.

Определението на съда подлежи на обжалване или протест пред Апелативен съд-Варна.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе