Общо 16 точки ще разгледа в четвъртък Общински съвет Силистра на първото за 2022 година заседание

Общо 16 точки ще разгледа в четвъртък Общински съвет Силистра на първото за 2022 година заседание.

Кметът на Община Силистра внася докладна относно изменение на Наредба за условията и реда за изхвърлянето, събирането, включително разделното, транспортирането, претоварването, оползотворяването и обезвреждането на битови и строителни отпадъци, включително биоотпадъци, опасни битови отпадъци, масово разпространени отпадъци, и поддържане и опазване на чистотата на територията на община Силистра, както и утвърждаване на Правилник за устройството и дейността на Съвета по въпросите на социалните услуги в Община Силистра.

Общинският съветник Мирослава Червенкова внася докладна за приемане на Правилник за реда и условията за отпускане на еднократна финансова помощ за новородени и/или осиновени деца и насърчаване на раждаемостта на територията на община Силистра.

Отчет за дейността на Общински фонд „Здраве” през 2021 г. и депозиране на предложение за необходимите средства за дейността на Фонда през 2022 г., гласи докладна внесена от д-р Мария Димитрова – Председател на Общински съвет- Силистра. Ще бъде разгледана и докладна, относно увеличаване числеността на Домашен социален патронаж., промяна в числеността на Общинско предприятие „Дръстър”, както и учредяване на безвъзмездно право на ползване на Общинското ръководство на ПП „ГЕРБ“.

Заседанията на постоянните комисии и заседанието на Съвета ще се провеждат без присъствието на граждани и журналисти, при стриктно спазване на противоепидемичните мерки въведени на територията на страната, във връзка с разпространението на COVID -19. Сесията е с начален час 9.30 и ще бъде предавана директно във фейсбук-страницата на Общински съвет, Община Силистра и Общинско радио-Силистра.

27 януари – сесия на Общински съвет-СилистраОбщо 16 точки ще разгледа в четвъртък Общински съвет Силистра на първото…

Posted by Общинско кабелно радио "Силистра" on Monday, January 24, 2022

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе