Благотворителност по Коледа в силистренско

В българските традиции влиза и благотворителна дейност в наверечието на знакови празници от календара, включително преди Коледа. И тази година, въпреки особените обстоятелства, свързани с ограничителните мерки, се намериха организации, които да я осъществят под една или друга форма. В публичното пространство чрез социалните межи обществото научи за някои от тях.

За първи път в центъра на град Дулово от Игнажден до Коледа бе проведен коледен базар. Организатори на събитието са община Дулово и НЧ „Н. Й. Вапцаров“ с участието на  творци, училища, детски градини, читалища.  За четвърти път бе проведен базарът „Книга за надеждата“ в Силистра, събрал 3 182 лв. за Женско сдружение „Екатерина Каравелова“ Силистра, осъществяващо социални услуги. На същия адрес ДГ „Иглика“ Силистра праща близо 3 000 лв., от които и за три деца в неравностойно положение, подобно на изявата на Сдружение „По-добро общество“ Силистра (1 582 лв.) – за Преходна къща „Резилианс“.

Професионална земеделска гимназия „Добруджа“ Силистра се отчете със средства, събрани от базар, но за общинския приют за животни. ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ село Брадвари имаше подобна инициатива, като предстои да научим за каква кауза са събрани парите. Клуб „Свободни мотористи Силистра“ даряват средства за Дом за деца с хронични увреждания в Силистра. Община Силистра: продажба на картички – ръчна изработка – необявен засега адресат на каузата. Коледен базар в Тутракан в полза на 3 деца със СОП. Сдружение „Силистра 2030“ – за 150 деца, и др. Вероятно има и други багодетели, които предстои да заяват своята лепта.

Йордан Георгиев

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе