Дания въвежда нови ограничения за влизане в страната от 27 декември 2021 г.

С цел ограничаване на разпространението на коронавирусната инфекция, считано от 27 декември 2021 г., датските власти въвеждат нови изисквания за влизащите в страната пътници.

По информация на посолството ни в Копенхаген гражданите, които нямат разрешение за пребиваване в Дания, следва да представят отрицателен резултат от тест за COVID-19. Той може да бъде PCR тест, направен до 72 часа, или бърз тест, проведен в рамките на 48 часа преди влизането в страната.

Пътуващите, които имат разрешение за пребиваване в Дания, могат да избират дали да направят тест преди пътуването си или в рамките на 24 часа след пристигането в страната.

От мисията ни подчертават, че изискването важи и за ваксинираните граждани, но не и за преболедувалите в рамките на до 180 дни от установяването на коронавирусната инфекция. Мярката не се прилага и за деца под 15 години.

Подробна информация за правилата за влизане в Дания и изключенията от тях може да бъде намерена на сайта на МВнР, в рубриката „Коронавирусът – как да пътуваме“: https://mfa.bg/bg/covid19map/Europe/Denmark.

При нужда от съдействие, българските граждани могат да се обърнат към посолството на Република България в Копенхаген на следните телефони: +4539630001; +4539630003 и в извънработно време на тел.: +45 41 276251, или на e-mail: [email protected].свят

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе