12 точки бяха обсъдени на сесията на Общински съвет – Силистра

Общо 12 точки бяха включени в дневния ред на завършилата вчера сесия на местния парламент в Силистра. Отлага се разглеждането на докладната, внесената от кмета на общината д-р Найденов, свързана с даване на съгласие на Община Силистра да подаде проектно предложение по Процедура BG05SFOP001-4.007 чрез директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Добро управление“, с наименование на процедурата „Осигуряване на функционирането на националната мрежа от областни информационни центрове /2022-2023/“, както и обсъждане на промяна начин на трайно ползване на имоти – общинска собственост.

Една от докладните касаеше сключване на предварителен договор за продажба на земя – общинска собственост в с. Калипетрово по чл. 70 от Наредбата за общинската собственост, по аналог с чл. 15, ал. 3 от Закона за устройство на територията. Това съобщават от Общинско радио.

Следващата докладна, която беше разгледана на сесията е сключване на предварителен договор за продажба на земя – общинска собственост в с. Калипетрово по чл. 70 от Наредбата за общинската собственост, по аналог с чл. 15, ал. 3 от Закона за устройство на територията. Учредяване на възмездно право на ползване за разполагане на пчелин, бе съдържанието на разгледаната докладна, внесена от кмета на общината д-р Найденов.

Продължаване дейността на социалната услуга „Обществена трапезария“ към Домашен социален патронаж, финансирана от Фонд „Социална закрила“ към МТСП, се отнасяше една от докладните.

Промяна на капацитета на социалната услуга „Асистентска подкрепа“ е предпоследната докладна, внесена от кмета на общината д-р Найденов.

Заседанията както на постоянните комисии така и самото провеждане на заседанието на сесията се проведе в пълен унисон с изискванията на здравните власти във връзка с пандемичната обстановка.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе