Седмицата на Супертатковците в детска градина „Мир“- Дулово

За трета поредна година децата от детска градина „Мир”в град Дулово се включиха в Националната кампания за бащина грижа „Да бъдеш Баща” в Международната седмица на бащата, която през тази година се проведе от 8.11.2021год.  до 14.11.2021год.

Децата от всички групи проведоха  много дейности, посветени на  „Седмицата на супертатковците”:направиха фото изложби „Моят супертатко“;

Деца и татковци заедно засадиха дръвчета, храсти и цветя в двора на ДГ.

С децата се проведе  специално детско интервю от типа „Искрено и лично“ – Аз обичам моят татко, защото…

Много настроение и усмивки внесоха  поздравителните картички изработени от децата, както и нарисуваните портрети от децата на своите бащи.

Петранка Михайлова-директор на детската градина- приветства ентусиазмът на децата за участието им в „Седмицата на Супертатковците“ и им пожела и  за напред да са все така вдъхновени и активни при провеждане на дейностите в градината, а на педагогическата колегия пожела хубавите  инициативи да продължават да се множат в ДГ.

„Да бъдеш Баща” е част от световната кампания за бащина грижа Men Сare ,която се провежда в повече от 40държави на пет континента.

Целта на Men Сare е да покрепя мъжете в ролята им на грижовни, справедливи, отговорни и неагресивни родители и настойници, за да подпомогне успешното развитие на децата и отношенията в семейството.

В България националната кампания „Да бъдеш Баща” води началото си от 2013 год., когато 10 неправителствени организации се обединяват около целта, общественото внимание да бъде насочено към значимостта на бащината роля за пълноценно развитие на детето.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе