Николай Драгнев, осми в листата на „БСП за България“: Държавата трябва да инвестира в „магистрали на интелекта“, а не в бетон

– Какви са основните проблеми, които стоят пред жителите на региона и как могат да бъдат решени те?

Към общите проблеми за българските граждани – здравеопазване, образование, ниски доходи, безработица, тук наблюдаваме и един продължителен процес на изолация. Какво имам предвид. В ЕС има специална стратегия за развитие на Дунавския регион. До днес България няма реализиран проект по нея. Нещо повече правителствата на Борисов нямаха дори идея да работят по Дунавската стратегия. Ето така в резултат на действията на партийни калинки и местни велможи нашата област бе поставена в изолация. За това нашите проблеми могат да бъдат решени като се използват ефективно както националните механизми, така и европейските. За мен е важно преди всичко да се инвестира в магистрали на интелекта, а не просто в бетон и асфалт. Бетона и асфалта се превърнаха от инфраструктура в дебели пачки и кюлчета. Ние ще работим за законодателство в полза на малкия и среден бизнес. Предприемачите трябва да правят законен бизнес и така да се решават въпросите с повишаване на доходите и заетостта. Досега правителствата разпределяха обществени поръчки и не се интересуваха от условията, при които трябваше да оцелява малкия и среден бизнес.

– Кои мерки от програмата на левицата са най-работещи и приложими в Силистренския регион?

Ние, кандидатите на БСП от област Силистра се обединихме около няколко приоритета. Най-сериозният въпрос, който трябва да решим е да превърнем река Дунав от граница в източник на благоденствие за Дунавска Добруджа. За тази цел е необходимо да бъде подготвен и приет закон за река Дунав. Така ще бъдат премахнати законодателните пречки за използването на реката като икономическа територия. ЕС ясно е посочил в Дунавската стратегия , че Дунав е  източник на енергия, транспортна артерия, територия на образование и култура, както и прекрасна туристическа дестинация. Ето защо от БСП смятаме, че е повече от необходимо приемането на специален закон за река Дунав и нейното крайбрежие. Ако правилно използваме географското положение на област Силистра, то може пристанищата в Силистра и Тутракан да се превърнат логистични центрове обслужващи целия Дунавски регион.

– Какви са вашите послания към избирателите?

За да участват в необходимите промени в страната ни, хората трябва да гласуват с разум. А за да имат претенции към политиците трябва да прочетат внимателно програмите на политическите партии. Гласуването по инерция или заради 50 лв не е спасение. Бъдещето на страната ни се крие именно в програмите за развитие, които предлагат политическите партии. Единствено „БСП за България“ предлага спешни мерки за решаване на кризите в първите 100 дни на управление. Очаква ни тежка зима и няма смисъл да се заблуждаваме в обратното. България се намира в няколко кризи – здравна, икономическа, социална. За да успеем да се справим с тях е необходимо да бъде съставено редовно правителство и още от първия работен ден да се реализират спешните мерки от програмата на БСП.

– Защо жителите на Силистра и областта трябва да подкрепят листата на коалицията?

През последните месеци БСП показа и доказа, че не е партия на статуквото. Единствено БСП е носител на стабилност, разумни решения и промяна. БСП не използва предизборни трикове. Само БСП може да бъде истински гарант за възстановяване на парламентарната демокрация.

Ако гражданите и жителите на Силистра искат условията за живот да се променят към по-добро, има само един начин, в неделя всички трябва да отидем до урните, всеки глас е важен и необходим.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе