Силистренец продължи напред в „Гласът на България“

Младият певец Антон Марков е поредният силистренец по род, който влезе във формат – риалити шоу за изпълнители, ставайки част от #ОтборЛюбо (Любо Киров) в конкурса „Гласът на България“. Той премина успешно препяствието, наречено „кастинги на тъмно“. За него коментарът на бъдещия му ментор бе, че тембърът му се различава от всичко до този момент.

И още: „Когато човек пее от сърцето и душата си, той го прави, сякаш никога повече няма да може да пее”. Баща му на Антон…също е Антон и преди години бе кандидат за кмет на община Силистра, а понастоящем е юрист в София. Баба му по бащина линия е видната педагожка и общественичка Лилия Маркова.

Антон Марков продължи традицията на свои предшественици – също силистренци/добруджанци родом, да бъдат част от подобни възможности за развитие и популярност. Например, Ели Раданова, участничка в „Мюзик айдъл – 3“, впоследствие изявила се и на сцената на Държавния музикален театър в София в световно известния спектакъл „Чикаго“; Христина Миленова – ТИТА, участник в „Екс фактор“ в трио „Сикстийн“, в момента е сред най-разпознаваемите лица на певческия бизнес у нас, включително с великолепно представяне в поредно издание на друго риалити шоу – „Като две капки вода“; своя път към певческата професия извървя чрез „Екс фактор“ като част от трио „Тринити“ и тутраканката родом Божана Спасова, в която продължава да пее в него и след завършването на Музикалната академия.

Яна Сабанова участва в „Гласът на България – 4“ и преди година и половина Дарик радио я обяви за „Свеж полъх в новата българска музика“. Разбира се, и други талантливи представители на Силистренския край са се явявали на кастинги, но по една или друга причина не са успели да преминат „ситото“, за да се покажат сред най-добрите.

А може би това не е бил техният път, който трябва да извървят, утвърждавайки се в играта, известна като „шоу бизнес“. А както е известно, той има своите писани и неписани правила, а е необходима и доза „късмет“, за да влезе човек в този коловоз – състезание във „формат.

Защото има и други пътища, по които може да се стигне до забележителни сценични изяви – единият от примерите е поп певецът Йордан Марков, чийто път също тръгна от Силистра, преминавайки с голям заряд през фестивала „Пирин фолк“, както и през много конкурси в страни като Русия и Казахстан, после и през Музикалната акедимя.

Самият той днес е организатор и участник в концерти, в които се включват и поканени от него звезди от музикалния небосклон, представители на различни поколения. Прави му чест, че не забрави и родната Силистра, където от няколко години организира певческия конкурс „Дунавски звезди“, заедно с община Силистра и привлечени за идеята партньори от бизнеса.

Автор: Йордан Георгиев

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе