В Дулово посрещнаха дипломатическа делегация

Д-р Юксел Ахмед-кмет на Община Дулово посрещна посланика на Република Турция Айлин Секизкьок и генералния консул в Бургас Сенем Гюзел.

На провелата се среща в сградата на общината присъстваха участници в делегацията, инж. Невхис Мустафа – председател на ОбС-Дулово и заместник-кмет Доротея Тотева.

Д-р Ахмед запозна гостите с историята на града и общината, с настоящето и бъдещето на региона, като акцентира, че от векове различните етноси си съжителстват спокойно и мирно, работят  и празнуват заедно. Г-жа Секизкьок  научи как се развива  дейността на общината в сферите на образованието и културата, в социалните и икономически дейности. Интерес предизвика сред гостите информацията за най-голямата инвестиция в област Силистра на германските собственици от „Кварцверке“ чрез предприятието си „Каолин“, които ще вложат близо 100 млн. лв в Дулово. Тъй като хората се занимават най-вече със земеделие и това е закономерно за Добруджа, тази инвестиция  ще развие региона и ще привлече и други големи фирми и предприятия, а това е ценно и за хората и за инфраструктурата.

След приятния разговор, бяха разменени подаръци, като  г-жа Айлин Секизкьок  получи цветя, сувенири и  картина на местен художник, изобразяваща Дулово. Подаръци и сувенири получиха и членовете на делегацията.

Дипломатическите представители се отправиха на посещение в селата Черник (среща с алианската общност), с.Вокил, с. Руйно(местността „Аязмото“) и джамията в с.Грънчарово.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе