Диана Бебенова-Николова: „СНЦ набира 4 млади жени за международен тренинг, обучение за обучители, жени-лидерки в Букурещ”

СНЦ с нестопанска цел набира четири девойки и млади жени от 18 до 29 години, които да участват в международен тренинг, обучение за обучители, жени лидерки от пети до осми октомври тази година в Букурещ. Управителят на сдружението Диана Бебенова – Николова дава разяснения по инициативата.

Това е инициатива по проект Вираго. Обучението включва различни игрови методи, които помагат на младите момичета да изяват качествата си, да видят какво им е положителното усещане, какво не им достига и да могат да работят върху себе си така че наистина да станат лидерки в бъдеще, сподели за Общинско радио-Силистра Бебенова. Няма никакви условия към момичетата като единственото условие, което се изисква е да говорят английски език на говорно ниво. Записването става с обаждане и съответното попълване на апликационна форма, след което ще бъдат селектирани от комисия и в крайна сметка четири от кандидатките ще отидат на обучение в Букурещ. Това са на практика меки умение и в края на краищата всеки си избира пътя на развитие, като е възможно някои от тях да работят в държавна и общинска администрация, както и да развият местен и частен бизнес. Проектът е финансиран от „Еразъм +, като в тази връзка трябва да се отбележи, че предстои кампанията „Време за движение”, това на практика е ежегодна кампания, в която „Паралел Силистра”е информационна точка на програма „Еразъм +, под наименованието на Евродеск- Силистра, в чиито дейности са включени виртуални събития, както и събития с физическо присъствие ако мерките позволяват.

Диана Бебенова анонсира и събитие частично финасирано от проекта Вираго под формата на иновационен лагер, съвместно с общината и образователния инспекторат. В инициативата ще участват пет училища, те са на територията на областта не само от града, които да кандидатстват за участието в този лагер. Поканени са 20 момичета и техни ръководителки, които ще участват в лагера , като по думите на Бебенова тази година той е на тема „Проекти за момичета предприемачи”. Фокусът тази година ще е написване на бизнес план и представяне на проект, който да участва в конкуренция с останалите представители.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе