Тържествено заседание на ОбС Тутракан

Общински съвет Тутракан проведе тържествено заседание по повод 21 септември – празник на град Тутракан, носител на званието „Град на Българската бойна слава“. В него от името на държавната власт в област Силистра като гости участваха областният управител Ели Тодорова и нейният заместник Минчо Йорданов.

В поздравителния адрес на областния управител се казва: „Уважаеми граждани на Тутракан, вече близо три десетилетия на всеки 21 септември Вие отдавате заслужено внимание на своите предшественици по повод освобождението на града от румънска окупация. Заслужено Вашият град е носител и на званието „Град на Българската бойна слава“, оставайки в историята с важни моменти от Първата световна война. Пожелавам Ви и занапред да бъдете част от паметни събития за Вашата общност и за България. На нашите предци днес ние дължим искрената си признателност в името на настоящето и на бъдещето на града и общината. Честит празник!“.

Като председател на местния колективен политически законодателен орган Нехат Кантаров направи кратък отчет на най-важните събития в общината през последната година от празника на града миналата година и насам. Покрай решаване на проблемите на хората, свързани с коронавируса, като най-важно бе определено изпълнението на договорени проекти и спечелването на нови, което на фона на кризата в редица сектори на национално ниво е глътка въздух за крайдунавската община.

Д-р Стефанов отбеляза в своето слово трудностите, през които преминава ръководената от него администрация, за да управлява процесите в социалната и хуманитарната, а и в другите сфери, примерно привличане на инвестиции, тъй като Тутракан е вече Свободна индустриална зона. Градът е домакин на голям брой научни и развлекателни форуми.

С решение на общинските съветници бяха удостоени с награда „Граждански принос“ двама тутраканци – посмъртно за Ивелин Русев – дългогодишен ръководител на местната земеделска служба и общински съветник, както и спортният деятел – доайен на хандбала в града, учителят Константин Бъчваров.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Присъедини се към нашите Facebook групи

Новини Силистра
Новини Тутракан
Новини Дулово
Новини - Североизточна България
Върни се горе