Над 200 силистренци бяха мотивирани в лятната кампания „Мотивирай своето утре“

„Всяка дейност – работа, спорт, ежедневна рутина, извършваме, водени от различни ценности, потребности, желания за реализиране. Някои създаваме сами пътя си, търсим радостта от движението, излизаме често от рамката, някои влагаме упоритост и избираме постоянството, някои не следваме познатото, а сме създатели. Всеки човек има вътрешен импулс да бъде активен в различни дейности – този импулс е всъщност мотивацията!“.

С тези думи стартира заключителното събитие в кампания „Мотивирай своето утре“ на 16 септември пред крепостта „Меджиди Табия“, предавано на живо във Facebook и дадохме отговор защо тази кампания е важна част от дейностите на Центъра и за силистренци като цяло.

По време на кампанията бяха предизвикани над 200 човека – лично, в социалните мрежи чрез мотивиращи постове, както и чрез промотиране на кампанията, което екипа на Център за кариерно ориентиране организираше на място, около Крепостта.

Мотиваторите, които приеха предизвикателството, изкачиха стълбите и предизвикаха своите приятели, колеги, познати чрез снимка пред табелите са 68 души, сред които малки деца, ученици, тийнейджъри, родители с деца, активно спортуващи хора и др.

Участието се осъществи чрез всички онлайн канали – Facebook, Instagram, Viber, по имейл, дори и чрез SMS.

Oт тези 68 участници в кампанията се откроиха 3-ма големи победители. Те успеляха да предизвикат и мотивират най-много хора, каквото бе и условието за получаване на една от трите големи награди – спортна раница, спортен екип, спортен велосипед.

Мотиватор № 3 предизвика 15 човека, 5 от тях отговориха на предизвикателството и също се изкачиха до табелата е СИЛВИЯ ХРИСТОВА, която в последствие мотивира и своето семейство да се включи. Наградата за нея е спортна раница на известна БГ марка.

Мотиватор № 2 предизвика 14 човека, а 7 от тях отговориха на предизвикателство – това е ДЕСИСЛАВА ВАСИЛЕВА, а нейните пораснали момичета успяха да мотивират и своите приятели за участие. Тя получава луксозен спортен екип на известна БГ марка.

Мотиватор № 1, който спечели спортен велосипед, предизвика 41 човека , а 12 от тях отговориха на предизвикателството. Това е ВЕНЕТА КАЗАКОВА. След нея вълната на предизвикателството приеха децата й, съпругът й и много роднини и приятели.

Раздадоха и още 36 награди, като 3 от тях са предоставени от спонсори, които подкрепят кампанията. Специална награда на СПОРТЕН МАГАЗИН ФЛЕЪР – кожена шапка от серията на DJ MASKOTA, шапка и очила за плуване от СПОРТЕН магазин РЕАЛ и страхотна награда от СНЦ „Дуросторум – Дръстър – Силистра“ – ЕКОкомплект за почистване. Те отидоха при хора, които предизвикаха също голям брой свои приятели, както и за първия участник, който се включи в кампанията и дори се изкачи и се е снима два пъти пред табелите. Това е ЗЛАТИНА СТОЯНОВА.

Останалите 33 награди бяха раздадени на томболен принцип по време на живото включване в социалната мрежа на 16 септември.

Организатори на инициативата са Център за кариерно ориентиране – Силистра и Община Силистра, МКБППМН и ПИЦ/ОСНВ.

Следващата година хаштагът и мястото вероятно ще са различни, но идеята ще е същата – да предизвикваме ефекта на доминото, при който „хора мотивират други хора да направят нещо стойностно за себе си“. 👟

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе