Демонстрации и отворени врати в Седмицата на пожарната безопасност в област Силистра

Поредица от инициативи организират служителите на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Силистра по повод Седмицата на пожарната безопасност, която се провежда в страната от 13 до 19 септември. В рамките на седмицата – на 14 септември, се чества професионалният празник на българските огнеборци.

Традиционно районните служби в Силистра, Дулово и Тутракан и участъците в Кайнарджа и Главиница обявяват периода 13 – 19 септември за Дни на отворените врати, в които гражданите могат да се запознаят с работата на служителите и да разгледат техниката и оборудването за гасене на пожари и реагиране на кризисни ситуации.

Предвидени са спортни състезания и тимбилдинг между служителите, занятия за проиграване на плановете за евакуация в детски градини, организирана е дарителска кампания в помощ на децата на загинали при изпълнение на служебния си дълг служители на МВР.

В централната част на областния град на 17 септември от 16:30 часа е планирана мащабна демонстрация, в която огнеборците ще покажат техника и умения за гасене на пожар и аварийно-спасителни дейности. Подобни демонстрации ще има 13 септември в Тутракан на от 10:00 часа пред сградата на Общината и в Дулово от 15.30 часа в центъра на града.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе