Международна научна конференция в Силистра

От днес, 10 до 12 септември в Силистра се провежда международната научна конференция Shifting Powers: political, urban and demographic changes in Late Antique Balkans.

Конференцията е организирана от Лабораторията за изследване на Късаната античност на Балканите на Института за балканистика с Център по тракология към Българската академия на науките, Регионален исторически музей – Силистра и Община Силистра и е финансирана по проект на Фонд „Научни изследвания“. На срещата в хотел Данубе присъстват Мария Недялкова, зам.кмет „Хуманитарни дейности“ в Община Силистра и Виолета Динкова, началник „Образование и младежки дейности“.

В международния форум ще вземат участие 35 учени от 10 държави – историци, археолози, изкуствоведи, класически филолози. Конференцията ще се проведе хибридно, позволявайки на всички, които нямат възможност да присъстват лично, да бъдат пълноценни участници в научния форум.

Можете да се присъедините през посочената връзка без предварителна регистрация: https://us06web.zoom.us/j/84734350029

Повече за конференцията, включително програмата и резюмета на докладите, можете да намерите на https://labalkans.org/bg/activities/conferences/conference-2021?fbclid=IwAR3UOQB0u7fgb0ygTo_38mUZuB64z6IBlL9KZKucX5aVcfPinWw1rxmzcGc

Международна научна конференция в СилистраОт днес, 10 до 12 септември в Силистра се провежда международната научна…

Posted by Общинско кабелно радио "Силистра" on Friday, September 10, 2021

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе