Недостиг на медицински сестри в МБАЛ – Силистра

Д-р Васил Славов, изпълнителен директор на МБАЛ- Силистра: Имаме спешна нужда от медицински сестри, за да можем да продължим да приемаме пациенти. Липсата на медицински персонал е обществен проблем. Болницата е наша, за всички нас.

С този призив и надежда се обърна изпълнителният директор към сестринския персонал на детските ясли, градини и училища на широка среща, организирана на основание Докладна записка, изпратена на вниманието на кмета на Община Силистра д-р Юлиян Найденов. Обстойно бяха разгледани всички аспекти по проблема в присъствието на: ЗА кмета инж. Тихомир Борачев, Мария Недялкова- зам.-кмет „Хуманитарни дейности“, зам.-кмет д-р Мирослав Тодоров- „Финанси и икономика“, директор дирекция „Правна“- Николай Николов, Веска Иванова- ръководител „Детски ясли и ДДЗ“. Изрично бе подчертано, че сестрите могат да окажат подкрепа единствено на доброволен принцип, срещу допълнително заплащане от страна на болницата и няма да работят в Ковид структури.

По проблема са предприети разговори с учебни заведения за обучение на медицински персонал, мерки за подпомагането в професионалната им реализация в МБАЛ- Силистра.

В МБАЛ- Силистра има недостиг на медицински сестриД-р Васил Славов, изпълнителен директор на МБАЛ- Силистра: Имаме…

Posted by Община Силистра on Wednesday, September 1, 2021

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе