Старт на новата учебна година в Спортно училище „Дръстър“

„Паралелките в Спортно училище „Дръстър“ Силистра са 8, броят на учениците е 141, спортовете са същите, като миналата година. Имаме зала по борба, зала по джудо и стадион за мини футбол, в Младежки дом ползваме стрелбището и покрития плувен басейн на Община Силистра. Това каза за Общинско радио-Силистра Веселин Суров, директор на учебното заведение по повод началото на новата учебна година, която винаги стартира на 1 септември.

„Този вид училище е единственото в нашата област. Тренировката е сутрин, 6 часа учене, пак тренировка. На учениците се събира около 10 часа ангажираност. Ако преминем онлайн, графикът ще се промени. Ние сме по една паралелка и възможността да работим присъствено е малко по-голяма. Премина конкурсът за учител по история, който има най-много точки продължава. Има една обществена поръчка, одобрени сме за текущ ремонт в порядъка на 200 000 лв.“, допълни Суров.

Прекрасни са взаимоотношенията ни с Община Силистра. Постоянно се обучават учителите относно квалификацията на педагогическия персонал. Министерство на образованието полага особени грижи за подобряване квалификацията на учителите, подчерта Суров. Работим по иновативни проекти. Ние не даваме на децата по-лошо образование. Те трябва да спортуват. Който иска да спортува, той също учи. Дистанционното обучение не е за предпочитане при нас. Децата са много изтощени от този вид обучение. Това са 5 часа обучение. Нямаме деца без устройства, има и медиатор. Ние не можем да спортуваме дистанционно. Ваксинирайте се, спазвайте хигиена. Бъдете почтени хора, научете се на ред и дисциплина. Това е най-важното“, каза в заключение Веселин Суров.

Старт на новата учебна година в Спортно училище „Дръстър“Веселин Суров: „Този вид училище е единственото в нашата…

Posted by Общинско кабелно радио "Силистра" on Tuesday, August 31, 2021

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе