Празник на хляба, песента и танца по случай деня на Силистра

Във връзка с Празника на град Силистра – Кръстовден – 14 септември 2021г., Община Силистра, Дирекция „Хуманитарни дейности“, отдел „Култура“ организира Празник на хляба, песента и танца с участието на читалища и фирми, производители на хляб и тестени изделия от община Силистра.

Целта на проявата е да се представят традициите на Добруджанския край, свързани с целия процес на производството на хляб и хлебни изделия.

С празника се дава възможност на читалищата и фирмите да покажат разнообразието от обичаи, хлебни продукти и артефакти от жътвата до производството на хляба.

Проявата ще се проведе на 12 септември 2021 година /неделя/ на площад „Свобода“ в град Силистра. Точното място ще се уточни допълнително.

Каним Ви да участвате в Празника с щандове, на които да бъдат изложени произведени от Вас тестени продукти /пити, баници, мекици, кекс, сладки и други изделия по ваша преценка/. Щандовете да бъдат аранжирани в съответствие със символиката на празника.

Изискванията за участие са:

– Представяне на хляб и хлебни изделия на щандове, украсени във фолклорен стил;

– Всички участници да бъдат в подходящи костюми, свързани със символиката на празника;

– Кратка анотация за всеки участник;

Срок за писмено подаване на заявките – 30.08.2021 г. – Отдел „Култура“ – тел. 086/816 258, 816 287, 816 273, e-mai: [email protected]

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе