Аминокиселини – преди или след тренировка да ги приемаме

Аминокиселените са хранителни добавки, които са известни със съдържанието на голямо количество белтъчини, които допринасят за засиленото изграждане на мускулатурата. В забързаното ежедневие става все по-трудно да си набавяме нужните протеини, които ще ни дадат желаната форма, здраве и енергия.

Тъй като аминокиселините са изключително важни и тяхната ефективност е доказана с годините, те могат да бъдат употребявани от всеки и все повече хора предпочитат този начин за набавяне на нужното количество на организма.

Фитнес магазин за добавки Workout.bg ви предлага изключително лесен и удобен начин да се снабдите с този невероятен суплемент под формата на таблетки или прах, в зависимост от това как го предпочитате. Това ще ви спести време и усилия от ежедневното готвене на питателна храна, за да приемате нужното количество макронутриенти.

Защо е важно да приемаме аминокиселини

Протеинът е основната съставка на аминокиселините и е важен фактор за функционирането на човешкият организъм, защото поддържа всяка една клетка в нашето тяло. За да се радвате на добро здраве, е задължително да приемате всеки ден без пропуск достатъчно количество протеин, което ще поддържа вашите клетки в добро здраве.

С него вие ще изграждате вашите тъкани и ще регулирате хормоните си, което е доста важно особено за подрастващите младежи. Приемайки аминокиселини най-напред е важно да знаете как и кога точно се приемат за правилното им усвояване, за да подобрите качеството на растежа на мускулатурата и правилното му действие върху организма.

Кога трябва да приемаме аминокиселините

Както вече споменахме по-горе, функцията на аминокиселините е да дават сила и издържливост, която тялото не е способно да произведе само за толкова кратко време, колкото предлагат аминокиселините.

Всички спортисти са запознати с това кога е точният момент, когато тялото е загубило своите белтъчини и има нужда от нови. Това е именно времето след интензивна тренировка.

Консумирането им тогава е най-ефективно, защото стимулира тялото за изграждането на нови мускулна тъкан и предотвратяването на катаболитните процеси в тялото.

В случай, че не тренирате кой знае колко активно, достатъчно е да приемате суплемента веднага след тренировка. Приемът преди тренировка е по желание в зависимост от това какви цели искате да постигнете и колко бързо.

Хубаво е да се комбинират с протеинови шейкове и правилен хранителен режим, за които бихте могли да намерите повече информация в блога на Workout.bg!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе