Как да изберем подходящото отопление за жилището?

Подходящото отопление за едно жилище е трудно решение, защото се определя от голям брой фактори. Важно е това колко е голямо самото жилище, тъй като не рядко имотите с много голяма или много малка площ трудно намират балансирано решение което да покрие цялата площ на жилището като капацитет и да не заема в същото време твърде много пространство.

Електрическо отопление и охлаждане

Ако предпочитате да поддържате приятната температура у дома си с помощта на електричество, вероятно едно от първите решения, които ще ви минат през ума е поставянето на климатик. Това е перфектното решение ако търсите възможност да съчетаете отопление и охлаждане в един уред.

Радиатори и стенни конвектори

Един от най-широко разпространените начини за отопление е с помощта на радиатор или стенен конвектор. Този тип уреди изглеждат добре, не са скъпи и се предлагат в доста голямо разнообразие от дизайни и стилове.

Обикновено имат тясно тяло, което може лесно и безпроблемно да си намери място дори и в малки жилища и стаи. Уредите от най-ново поколение от този тип са изключително икономични и това е като цяло най-популярното решение.

Отопление на твърдо гориво

Отоплението на твърдо гориво е класически вариант, който ви помага да спестите доста средства и освен това ви дава възможност да поддържате топлина в жилища и къщи с по-голяма площ.

Ако имате по-голям имот, тогава отоплението с печки на твърдо гориво или камини може да се окаже финансово обосновано. Разбира се, този тип отопление си има и един недостатък.

Това е по-трудното поддържане на определена температура. Така в един момент къщата може да стане доста топла, а в следващия момент може да се стигне до значително падане на температурата.

Тук има един по-висок клас уреди – печките на пелети, които обаче са по-скъпи като начална инвестиция и освен това се нуждаете от място, на което да съхранявате пелетите.

Газово отопление

Ако сте от хората, които се чувстват най-комфортно когато се отопляват на газ, в TeMax.bg ще намерите голямо разнообразие от уреди в това направление. Обикновено този тип оборудване е много икономично, а с една газова бутилка лесно можете да отоплявате жилището си през целия зимен сезон.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе