Национален планер „Човек и природа“ – Ветрен 2021

На 20 август 2021 г. стартира Националният пленер „Човек и природа“ – Ветрен – 2021, който ще продължи до 26 август 2021 г. Той се организира за 25-ти пореден път на брега на река Дунав в село Ветрен, по инициатива на Дружеството на художниците в Силистра към Съюза на българските художници с председател Христина Гаева и със съдействието на Община Силистра.

През тази година участие в него ще вземат творци в сферата на живописта и графиката. Всички те са изявени автори с доказани творчески достижения на регионално, национално и международно ниво, както и с десетки участия в изложби на различна тематика.

Групата включва изявени и авторитетни творци както от Силистра, така и от други градове. Това са:

  • Емануела Ковач от град София. Магистър по „Графика“ – Национална художествена академия, преподавател по графика в НХА, член на Съюза на българските художници;
  • Илиян Урумов от град Сливен. Бакалавър по „Художествена тъкан“, магистър, специалност „Живопис“. Председател и куратор на СБХ – Сливен;
  • Велина Гребенска от град Габрово. Магистър, специалност “ Живопис“ при ВТУ „Св.св. Кирил и Методий“.
  • Таня Димитрова Кулева – Желева от град Силистра. Завършила е Националната художествена академия – град София, магистър „Художник и текстилен дизайнер“;
  • Николай Петров от град Силистра. Завършил „Педагогика и семиотика на изобразителното изкуство“ в Софийски университет.
  • Стефан Пенчев от град Силистра.Магистър по живопис във Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий“. Член на СБХ.
  • Константин Дончев от град Алфатар. С множество самостоятелни изложби от 1986 година. Участие във всички общи изложби на Представителството на СБХ, гр. Силистра, за периода от 1986 до 2021 год. Член на СБХ.
  • Христина Гаева от град Силистра. Магистър по графика към Национална художествена академия “ Николай Павлович“, София и доктор по визуални изкуства към Университета „Николае Григореску“, Букурещ. Председател на Дружеството на художниците в Силистра към Съюза на българските художници.
  • Деница Тодорова от град Силистра. Бакалавър, специалност „Живопис“, магистър, специалност „Дизайн на стъкло“ във Факултет по изобразително изкуство при Великотърновски университет „Св.св. Кирил и Методий“;

Поканените творци ще създават своите рисунки, живопис и колажи, вдъхновени от Дунав и природата около него.

Творбите от пленера ще бъдат експонирани в специална изложба, чието откриване ще бъде на 27 август 2021 г. в Художествена галерия – Силистра от 17.00 часа.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе