Как сами да боядисаме жилището с латекс?

Когато правим по-голям ремонт, например инсталираме вградена кухня или поставяме плочки в банята, в повечето случаи се обръщаме към майстори за да сме сигурни, че всичко ще се направи както трябва, освен ако ние самите не сме специалисти или самите ния нямаме фирма за ремонтни дейности. Когато става дума за боядисване, обаче, мнозина от нас са по-скоро склонни да опитат да се справят сами.

И въпреки, че професоналистите ще заявят, че не може да се прави сравнение между работата на един опитен майстор с тази на един аматьор и че  резултатът няма да е безупречен, в повечето случаи това няма голямо значение, а самият процес по боядисването дори е някак разтоварващ и успокояващ.

С четка или с валяк да боядисваме

Най-добрият начин да боядисате една стая с латекс е като използвате валяк. Важно е да имате легенче, в което да отцеждате излишната боя, в противен случай ще се получат оттичания по стената и ще се образуват капки. Четка трябва също да ви се намира под ръка, но тя ще ви послужи за по-тесните места и за ъглите.

Кое е най-доброто време от годината за боядисване

Когато избирате време за ремонта, най-добре е да изберете месец в края на лятото или началото на есента, например през септември. Боята съхне най-добре при температура около двайсет – двайсет и няколко градуса и по-сух въздух.

Как да изберем цвят

Най-добрият начин да изберете цвят интериорен латекс е като разгледате каталог на някоя марка. Както можете да видите в Praktis.bg, на пазара се предлага голям избор от цветове, но ако все пак не ви харесва това, което виждате, можете да поискате услугата “тониране”.

Така ще имате възможност да се спрете на най-добрия нюанс за вашия вкус. Огромна грешка е да изберете цвят защото е модерен. Модата се мени всяка година, но цветовете кореспондират с нашето емоционално и душевно състояние и е много важно да изберем нещо, което ни кара да се чувстваме добре.

Използвайте ленти от хартиено тиксо

Когато искате да достигнете до определена линия, но без да я прекрачвате, можете да използвате хартиено тиксо. Така след боядисването просто ще премахнете лентата и след нея ще има чисто пространство.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе