Български младежки Червен кръст организира фотографски конкурс “HUMAN-и-ти”

“HUMAN-и-ти” е фотографски конкурс, организиран от Български младежки Червен кръст, като съпътстващо събитие, което ще отбележи 100-годишнината на организацията. “HUMAN-и-ти” е предизвикателство, чиято идея е да открие онези вдъхновяващи човешки истории, за които винаги си заслужава да се говори – историите за доброто, което ни заобикаля, за хуманността, подкрепата и съпричастността, които оцеляват и се адаптират към дигиталния свят.

Темата на конкурса дава много възможности за интерпретация и свобода на въображението, като единственото условие е кадрите да адресират въпроси, свързани с хуманността.

Победителят в “HUMAN-и-ти” ще получи награда на стойност 500 лева и възможност за безплатно обучение в академията по фотография BECA | Before Creating Academy, която подкрепя конкурса и развитието на младите фотографи у нас. Най-добрите творби, които журито ще селектира, ще бъдат показани в специална изложба, като част от събитията, които отбелязват 100-годишнината на БМЧК. Изложбата ще бъде изпратена и към Международната Федерация на Червения кръст и Червения полумесец в Женева.

За участниците няма възрастови ограничения, нито жанрови. Всеки желаещ може да се включи със своя фотография, като в конкурса се допускат както професионалисти, така и любители фотографи.

Необходимо е кадрите да отговарят на зададената тема и да притежават естетическа стойност. Жури на конкурса ще бъде проф. Людмил Христов, директор на Радио-телевизионния център на НБУ, Владимир Карамазов – актьор, продуцент и фотограф, и Димитри Стефанов – документален фотограф и основател на първата частна академия по фотография у нас BECA | Before Creating Academy. Организаторите си запазват правото да отстраняват по свое усмотрение всички фотографии, които не отговарят на изискванията, нарушават етичните норми или действащото законодателство.

Повече за условията можете да научите ТУК.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе