„Еко спорт и музика“ в Силистра

Съществуващата мрежа велоалеи в жълто, а в синьо - изграждащата се велосипедна мрежа в Силистра.

Група силистренци – ентусиасти в колоезденето, организират велохепънинг, който включва пробег по маршрут в града и концерт на лятната сцена в Дунавския парк.

На 31 юли 2021г., от 18.00ч стартира демо колоездене с кауза „Еко спорт и музика“, инициирано от неформална група силистренци със съдействието на Община Силистра и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Веломаршрутът, по който ще се кара, е в близост до изграждащите се велоалеи. Всеки с велосипед може да се включи в пробега на 31 юли 2021г. Началото е от паркинга на магазин Кауфланд в 18.00ч., а за желаещите да участват има и втора база от 18.30ч. на паркинга на магазин Лидъл. Участниците ще получат тениска и флагче със знамето на Силистра. Осигурено е и полицейско присъствие с цел безпроблемното протичане на пробега.

Велообиколката ще завърши с концерт в Дунавския парк под мотото: „Без зависимости. Колоездене в подкрепа на екологията с бг музика“ в 19.00ч. на лятната сцена в Дунавския парк. В концертната програма ще участват пънк рок групата The inconvenients при НЧ “Доростол- 1870“ и Сода акустик- гр. Русе.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе