В област Силистра започна обучението на граждани за машинното гласуване на 11 юли

В област Силистра Силистра започна обучението на граждани с практически демонстрации на начина на гласуване с машинните устройства, с каквито ще бъде осъществен вотът на 11 юли т.г. в парламентарните избори за съставяне на 46-ия парламент на Република България.

Членове на РИК Силистра ще бъдат по график във всяка една от общините с три демо машини в часовия диапазон от 10 до 16,30 ч.. Акцията, целяща да обясни „по принцип“ поредността на стъпките при гласуване, започна на 1 юли в общините Алфатар и Кайнарджа (на снимките). На 2 юли – общините Главиница и Тутракан, на 5 юли – общините Ситово и Дулово, на 6-8 юли – община Силистра. От 2 до 9 юли същата възможност гласоподавателите ще имат на място в сградата на Областна администрация Силистра.

От публикации в медиите и в социалните мрежи става ясно, че подобна разяснителна дейност осъществяват и кандидатите от различните политически сили чрез симулатор в интернет, като при тях акцентът е върху номера на съответната политическа формация в интегралната бюлетина.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе