Партньорско събитие „Спорт за всички“ в Силистра

И тази година СНЦ “Дуросторум-Дръстър-Силистра” акцентира върху физическата активност в различните й форми и начините за поддържане на здравословен начин на живот, макар и по различен начин. Съвместно със Спортен клуб за хора с увреждания (СКХУ) „Доростол 2011“ с ръководител Добромир Удрев и СНЦ „Power jump“ гр. Варна, Сдружението организира демонстрационно спортно събитие, насочено към хора със зрителни проблеми.

На 3 юни (четвъртък), от 16:00 часа в Дунавския парк, на алеята между втори шадраван и беседките до ПМГ, ще се състоят различни видове активности за тези, на които по принцип им е трудно да спортуват заради ограниченото си зрение. Всички посетители ще имат възможност да изпитат удоволствието това да стане възможно и за тях като опитат различни видове адаптивни спортове: да управляват специални тандемни велосипеди за незрящи, да стрелят с лък, да скачат с атрактивни кокили и да ходят по лента за баланс.

А за всички малки и големи посетители организаторите отново ще предоставят място за спортни забавления чрез специалния “Изскачащ парк” (POP-UP park). Интересни игри ще се случат и с кошовете за разделно събиране, които са неизменна част от всяко събитие на Сдружението. Седмицата на физическа активност и спорта MOVEWeek е едно от основните събития в кампанията NowWeMOVE България и тази година се провежда в периода 31 май – 6 юни.

Сдружение „БГ Бъди активен“ е национален координатор на кампаниите NowWeMOVE и MOVE Week, с визията за повече българи, които да бъдат редовно физически активни. Общата цел е да бъдат демонстрирани и разпознати от повече хора ползите от физическата активност и така всеки да намери своето движение.

Да бъдем активни всеки ден е лесно! С тези послания организаторите канят всички да спортуваме на открито. Събитието е част от проект „Партньорство за красива и чиста България“ на Сдружение BG Бъди активен, осъществен с финансовата подкрепа на Фондация „Кока Кола“. Местен партньор в проекта е СНЦ „Дуросторум-Дръстър-Силистра”, а дейностите се изпълняват със съдействието на Община Силистра.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе