Фотоконкурс „Градът край реката“, посветен на река Дунав

Община Силистра организира фотоконкурс „Градът край реката“. Той е посветен на Седмицата на река Дунав /28 юни – 5 юли/ и се провежда по инициатива на Ученически парламент-Силистра, с подкрепата на Община Силистра и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Целта е младите хора да уловят във фотографски кадър интересни мигове, места за отдих, знакови пространства – училищни дворове, класни стаи, културни сгради и обекти, красива природа, знакови елементи от градската среда.

  • Право на участие имат ученици и младежи на възраст от 14 до 18 години;
  • всеки участник представя до 3 броя авторски снимки, придружени от Декларация за предоставяне на право за ползване, формат JPEG с максимален размер на снимката до 10 МB;
  • фотографиите да са придружени с кратко заглавие, информация за мястото на което е направена снимката, име и фамилия на участника, години, адрес, телефонен номер (за обратна връзка);
  • фотографиите да са направени през 2021година, да не са използвани в други конкурси; да не са допълнително художествено обработвани;
  • снимките да бъдат оригинални, без тяхното заснемане да излага на риск здравето и живота на техния автор и/или други участници в т.ч. животни и растения.

Краен срок за участие: 30 юни 2021 г.

Жури ще оцени снимките по критерии – художественост на творбите, композиция, придържане към основните фотографски правила за композиция.

Най-добрите 50 фотоса ще бъдат отпечатани във формат А4 и ще бъдат разположени в Заседателната зала на Община Силистра. Снимките ще могат да бъдат намерени и във Facebook страницата на Община Силистра след приключване на конкурса.

Ще бъдат присъдени следните награди:

  • I-во място – предметна награда на стойност 100,00 лв.;
  • II-ро място – предметна награда на стойност 70,00 лв.;
  • III-то място – предметна награда на стойност 50,00 лв.;
  • три поощрения – предметна награда, всяка на стойност 30,00 лв.

Победителите ще получат наградите на събитие, посветено на р. Дунав.

С участието си в конкурса кандидатите приемат личните им данни в конкурса да бъдат обработвани и използвани единствено за целите и осъществяването на горепосочения конкурс, съгласно изискванията на Закона за защита на личните данни и прилагането на Регламент /ЕС/2016/679 на Европейският парламент и на Съвета от 27.04.2016 г.

С участието си в конкурса авторите предоставят правата върху снимките за използването им с нетърговски цели от Община Силистра. В случай на използване на снимките имената на авторите задължително ще бъдат посочвани.

Снимките се носят на флашка, декларацията се попълва на място при подаване на материалите, в отдел“Образование“ към Община Силистра, всеки работен ден от 8.00ч.-12.00ч и от 13.00ч -17.00ч

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе