Силистренският театър представи спектакъла „Пепеляшка“

„Пепеляшка” по Шарл Перо е най-новото заглавие на Драматично-куклен театър – Силистра. Режисьорът на постановката Теодора Попова-Лазарова има три изключително успешни реализирани проекта на сцената. Това са „Червената шапчица”, „Работна мецана” и „Маша и Мечока”. Вярвам, че успехът на този спектакъл е гарантиран, тъй като подбора на постановъчния екип е гаранция за качество и се надявам много, много удовлетворена публика да посрещнем в залите”. Това каза за медиите Златина Станева, директор на Драматично-куклен театър – Силистра, цитиран от Общинско радио.

Сред публиката днес бе д-р Мария Димитрова, председател на Общински съвет-Силистра, която изрази задоволство си от представлението и подари на Станева букет от прекрасни цветя.

„Убедена съм, че тази история е актуална, докато има момичета, които мечтаят за принца. В спектакълът участват добре познатите актьори от силистренския театър Илиана Крушева, Мима Дапкова, Елена Кешишева и Станислав Георгиев”, сподели от своя страна Теодора Попова-Лазарова, режисьор на спектакъла и допълни: „Моето желание е да се потопим в магическия свят. Има авторски момент. Моя основна цел е била да видим приказката най-близо до моите детски представи, когато съм чела тази приказка. Умишлено съм бягала от всичко, което може да се нарече модерно, съвременно, актуално. Моята цел е да се потопим в магическата атмосфера на XVII век.”, каза още Теодора Попова-Лазарова.

Премиерата е на „Пепеляшка” е на 15 май от 11 часа в залата на Драматично-куклен театър – Силистра.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе