Читалището в Тутракан организира онлайн детско-юношески фолклорен конкурс

На 11 юни 2021 г. ще се проведе I Национален детско-юношески фолклорен конкурс „Златни пафти“. Целта му е да даде изява на детски и юношески фолклорни танцови групи и състави, да популяризира българските фолклорни танцови традиции, да предостави възможност за общуване и взаимно обогатяване на подрастващите, занимаващи се с фолклорно танцово изкуство и на техните ръководители и хореографи.

Организатор на конкурса е Народно читалище „Никола Й. Вапцаров – 1873“, гр. Тутракан с партньори СНЦ Културна организация „Старо село – живот и традиции“, с. Старо село и Национален научен експедиционен Клуб ЮНЕСКО.

Фестивалът ще се състои и с подкрепата на Министерство на културата на Република България, Община Тутракан, Федерация на български фолклорни групи, Българска търговско-промишлена палата и Национален дворец на децата.

Традициите на танцовите състави при читалище „Н. Й. Вапцаров-1873“, гр. Тутракан се пазят ревностно. Значителна част от подрастващите на територията на общ. Тутракан са обхванати в съставите на Фолклорна танцова формация „Дунавска младост“, която навършва тази година 67 г., а през своята дълга история може да се похвали с многобройни отличия от страната и чужбина. Днес членове на формацията са над 150 деца и младежи.

Поради несигурната обстановка, свързана с COVID-19, касаеща събирането на хора и туристическите пътувания и по препоръка на община тутракан конкурсът да се състои онлайн.

Краен срок за подаване на заявки 04.06.2021 г.

Бланка за участие можете да намерите на Фейсбук страницата на конкурса.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе