Кметът на Алфатар с поздрав по случай Възкресение Христово

Кметът на град Алфатар поздрави всички съграждани по случай Възкресение Христово. Ето и пълният текст на поздрава:

ЧЕСТИТО ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО!
Сърдечно Ви поздравявам с най-големия християнски празник Великден!
Това са дни, в които целият християнски свят празнува Възкресението, дни светли и изпълнени с благост и щедрост!
Великден е денят, в който сърцата ни се изпълват с любов, със състрадание и щедрост!
Времето, когато изричаме своята съкровена молитва за здраве и спасение, търсим божието благословение за себе си и за най-обичните ни хора!
Тази година посрещаме празника по-различно, във време на криза и изпитания. В такива дни вярата ни дава сила и воля за справяне, а самосъзнанието ни за общите ни корени и християнските ни ценности – сили да преодолеем трудностите.
Живеем в сложни времена, нужно е повече от всякога да бъдем човечни, да бъдем отговорни, да бъдем силни и уверени, че заедно ще преодолеем опасността. Да бъдем смирени, да не се отдаваме на лоши мисли, страхове, дребни изкушения, защото сме силни, когато вярваме, мислим и правим добро. И не само към близките си, но към всички останали хора, към съседите си, към хората, които в момента са най-уязвими.
Нека да съхраним вярата в чудото на Възкресението, да запазим добротата в себе си и стремежът за разбирателство! Да прощаваме, да даряваме, да благодарим от сърце за това, което имаме! Да отворим сърцата си за повече любов, за повече хуманност в отношенията ни един към друг! Да се стараем да съхраняваме в мислите и сърцата си това, което е чисто, светло и достойно за човешкия ни образ, това, което е градивно и непреходно!
Приемете моите най-искрени пожелания за здраве и благополучие, за радост и обич, които да огреят Вашите сърца и домове! Желая на всички Вас здраве, добруване, мир и благоденствие! Нека този Великден бъде специален за Вас!
Пожелавам Ви светли и спокойни Великденски празници!
ЯНКА ГОСПОДИНОВА
КМЕТ НА ОБЩИНА АЛФАТАР

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе