Стартира процедура за предоставянето на хранителните помощи в Силистренско

По думите на директора на секретариата на областния съвет на БЧК в Силистра – МаргаритаКасабова, COVID-ситуацията е променила, както работата на доброволците, така и на хората на щад в секретариата.

Процедурата по раздаването на хранителни продукти на нуждаещите се се извършва всяка година. По думите на Касабова пред Общинско радио вече са изготвени графиците за доставка на девет продукта, подписани са и договорите за доставката на тези девет продукта, Касабова изрази увереност, че процедурата на предоставянето на продуктите ще започне през лятото и ще приключи през есента.

„Това са хора, които всяка календарна година получават хранителни помощи, в системата на правоимащите са включени осем групи, които се определят от Агенция „Социално подпомагане“, но най-голямата и основна група са хората, получавали помощи за енергийно подпомагане, а също и родители с настанени при тях деца от осиновители.

„За съжаление пандемията ни принуди да намалим социалните контакти, намалихме основните си дейности за превенция, за обучение сред децата и сред хората. Въпреки всичко, успяхме да предоставим допълнителни хранителни помощи и хигиеннни пакети. По програма „Топъл обяд“, когато децата не бяха присъствено на училище, а са включени в този проект, ние предоставихме хранителни пакети в семейството. Намаляха и изявите на доброволците ни. Такава е ситуацията и сме длъжни да се съобразяваме с нея“, сподели още Маргарита Касабова.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе