Фейсбук пуска нови функции скоро

Facebook обяви няколко нови услуги, върху които социалната мрежа работи. Те ще се предлагат скоро.

Заради увеличения интерес към аудио услугите, една от новите функции ще е Live Audio Rooms. Тя ще позволи на потребителите да участват в гласови разговори, които ще са организирани във виртуални стаи по различни теми. Функцията ще е достъпна през Facebook и Messenger.

Популярните личности ще могат да участват и в платформата Stars, чрез която да печелят пари от гласовите чатове. Това ще става чрез абонаменти, платен достъп до гласови чатове и др.

Друга услуга е Soundbites, чрез която потребителите ще могат да споделят и да слушат кратки звукови файлове. Това може да музика, новина, коментар и т.н. Марк Зукърбърг я определя като аудио версия на TikTok.

Facebook ще обърне по-голямо внимание и на подкастовете. Компанията планира да направи секция за подкастове, в която потребителите ще могат да откриват интереси за тях предавания, а създателите им – да ги споделят. Не се изключва и партньорство с вече съществуваща подкаст платформа.

Основната цел на новите услуги на Фесйбук е да се дадат повече възможности на създателите на съдържание. Аудио услугите ще имат и субтитри за хората с увреден слух.

Facebook не дава конкретни срокове за старт на новите услуги.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе