В село Калипетрово монтират камери за лов на недобросъвестни жители на селото

Снимка: Фейсбук/ кметство с. Калипетрово

В специално обръщение към жителите на село Калипетрово кметът на селото Никола Узунов заявява, че започва монтаж на видео наблюдение на някои от най-често замърсяваните нерегламентирани сметища. По констатации в кметството всеки ден са получавани множество сигнали, свързани с изхвърлянето на отпадъци на нерегламентирани места.

В интернет пространството ще бъдат публикувани снимки на нарушителите и ще бъде показано колко време отнема някой да си изхвърли отпадъците на току-що изчистеното място. Съгласно „Наредба за опазването на обществения ред и чистотата в Обшиха Силистра” всички нарушители ще бъдат глобени.

Според кмета има грижа за почистването на всички сметища в землището на селото, вкл. редовно почистваме на нерегламентираните от тях. С уговорката, че за чисто, подредено и красиво населено място са необходими обши усилия.

Според наблюденията на служителите в кметството, добър пример за грижовни стопани са живеещите на ул. „Волга“, предвид поддържаните там зелени площи, изметени са улиците, варосани са дървета и тротоари.

Писмото на кмета на едно от най-големите села в България завършва с призива: „Не бъдете безучастни, подавайте сигнали в Кметството или на Фейсбук-страница „Кметство с. Калипетрово!“.

Автор: Йордан Георгиев

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе